Celulitida: Nepřítel číslo jedna ženského těla

Představte si, že se probouzíte v ráji. Slunce svítí, ptáci zpívají a vy se cítíte báječně. Pomalu otevíráte oči a… co to vidíte? Na svých stehnech objevujete pomerančovou kůži, známou také jako celulitida! Než začnete propadat panice, nechte mě vám představit našeho nepřítele číslo jedna a jak mu můžeme efektivně čelit.


Celulitida je ve skutečnosti nahromadění tuku pod kůží, které způsobuje nerovnosti a jamky na povrchu pokožky. Tento nehezký jev postihuje zejména ženy, ale i někteří muži se s ním musí potýkat. Ať už jste dědičně založeni na celulitidu nebo jste ji získali špatnou stravou a nedostatkem pohybu, není to konec světa.


Jistě jste slyšeli o tom starém přísloví „co ti brání stát se mistrem? Pomerančová kůže!“ A právě teď je ten pravý čas zaútočit na tento problém ze všech stran.


Cvičení a pohyb jsou klíčové pro úspěšný boj s celulitidou. Ať už se rozhodnete pro běhání, plavání, jízdu na kole nebo třeba jógu, důležité je pravidelně posilovat a zlepšovat pružnost svalů postižených oblastí.


Představte si své tělo jako starý dům. Pokud ho nebudete udržovat a opravovat, postupem času se začne rozpadat. Stejně tak vaše tělo potřebuje pravidelnou údržbu ve formě cvičení a pohybu, aby bylo pevné a zdravé.


Nebojte se požádat o pomoc trenéra nebo fyzioterapeuta. Ti vám mohou doporučit specifická cvičení zaměřená na odstranění celulitidy a zlepšení celkové kondice. Pamatujte na to, že každý člověk je jedinečný, takže co funguje pro jednoho nemusí nutně fungovat pro druhého.


Co se týče stravy, zapomeňte na rychlé občerstvení, smažené jídla a sladkosti. Místo toho se zaměřte na vyváženou stravu bohatou na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Příkladem mohou být ovoce, zelenina, celozrnné potraviny, luštěniny a ryby.


Můžete si také dopřát občasné „ústupy“ od stresu a hektického životního stylu. Zkuste třeba víkendový pobyt v lázních nebo wellness centru, kde se budete moci plně soustředit na svou regeneraci a odpočinek.


Tak co říkáte? Jste připraveni převzít kontrolu nad svým tělem a vyhnat nepřítele číslo jedna pryč? Vezměte si ze srdce